Natuurmomenten

Sinterklaas en de grote alexanderparkiet

december 2018 – Sinterklaastijd
“Sinterklaas, wie kent ‘m niet, Sinterklaas, Sinterklaas en die Alexander Piet.” Maar deze grote, die kende ik nog niet!

Die grote groene in de beverboom van hiernaast.

Grote groene
Door de Vrienden van de Sloterplas was me eens gevraagd of ik de grote alexanderparkiet al een keer tegengekomen was. Ik kon alleen maar reageren met: “Geen idee, ik weet niet eens hoe zo’n parkiet eruit ziet!” Hij zou op een halsbandparkiet lijken, alleen groter. Ik ben dan ook niet gaan googelen om te zien hoe de parkiet eruit zag, maar vertrouwde erop dat wanneer ik de vogel eens tegen zou komen, ik hem als een Alexander zou herkennen.

Een groots moment
Vanuit een kamer op de bovenverdieping, keek ik naar beneden de tuin in. Wat hing dáár nu aan de pindasilo? Díe was groot. De vogel vloog weg, de tuin uit, maar gelukkig niet ver. Hij landde in de boom van de buren, waar ook lekkers te halen viel. Het was duidelijk te zien, dat dit een ander, groter exemplaar was, dan de halsbandparkiet. Hij had ook een mooie, rode schoudervlek. Dit moest die Alexander zijn, nou ja!

Alexander de Grote

Mooi ook, die grote rode schoudervlek.

Met een tevreden gevoel én een grote glimlach, ging mijn aandacht vervolgens weer terug naar de stapel wasgoed waar ik eerder mee bezig was geweest. Dat karweitje was na zo’n bijzondere onderbreking helemaal zo erg niet meer!