Waterschildpad langs Ruige Riet Sloterpark
Natuurmomenten

Slome duikelaar duikt op

Wie mij geregeld druk van hot naar her ziet fladderen en mij verder niet kent, zal wellicht zeer verbaasd zijn te horen, dat ik naast m’n Gefladder ook een bevlogen Yin Yoga docente ben. Yin Yoga is een meditatieve yogavorm, waarbij rust en verstilling centraal staat. In de natuur zoek ik die momentjes ook op. Zo ben ik ’s ochtends graag bij de schildpadden in het park, waar een fijne sfeer van kalmte hangt. Kijken naar die trage wezens, voelt als een heerlijke natuurmeditatie. Na de winter ga ik bij het eerste lentezonnetje dan ook meteen kijken of die slome duikelaars alweer opgedoken zijn. Letterlijk, want het zijn waterschildpadden.

Uit hun winterslaap

Slome duikelaar duikt op

VIDEO
Een slome duikelaar duikt op

Roodwangschildpadden, geelwangschildpadden en geelbuikschildpadden, te midden van reigers, aalscholvers, meerkoeten, ganzen, eenden en wat nog meer. Zelfs metalen vogels vliegen af en toe over.

En alhoewel die vliegtuigen met hun aanwezige geluid van mij liever achterwege mogen blijven, kun je niet anders dan accepteren dat ook zij er nu eenmaal bij horen. Een bijzonder staaltje stadsnatuur, zullen we maar zeggen…

Roodwangschildpad legt eieren in het Sloterpark