Natuurmomenten

Sloterpark (g)een sprookje

februari 2013
Heet jij Hans?
Dan is het aan te raden om voortaan goed op je hoede te zijn in natuurspeeltuin De Natureluur en wel om de volgende reden: er is een oven gebouwd!
Het gezellige ‘brood en pizza’s bakken’ waar de afgelopen maanden al op open vuur mee begonnen was, kan binnenkort serieuzere vormen aannemen. Het ziet er indrukwekkend uit.

De aardoven

Een oven in natuurspeeltuin De Natureluur. Bouw oven, onder leiding van Aro Wiering

Maar goed, ik wilde alleen maar even waarschuwen, want je weet maar nooit of die ene oude dame er ook zal zijn, die heks van vroeger. We weten immers allemaal wat zij toentertijd wilde doen met dat jongetje dat Hans heette: vetmesten en opvreten.

Heet jij Hans, dan is het dus wijs om in geval van een bezoek aan natuurspeeltuin De Natureluur, een Grietje mee te nemen (elk meisje is een ‘grietje’, dus dat is niet zo moeilijk).

Waarom een Grietje?
Kom op, je kent je sprookjes toch wel? Grietje is dat dappere meisje dat de heks een beste schop onder haar hol geeft. Zó de oven in! Daarmee was Hans gered. Ik bedoel maar.

 

PS. Grietje moet de heks wel in één keer verslaan. Er zijn namelijk twéé ovens naast elkaar gebouwd. Als Grietje dus ook maar even niet goed oplet, belandt ze zo in de oven naast Hans. Dat moeten we niet willen.