Natuurmomenten

Sperwer laat zich zien

Be careful what you wish for

april 2014
Vrijdag 11 april, 13:17 uur – ik moet even terugkomen op 7 april: wijze les, kijk uit met wat je wenst. Door hun geklier van de laatste tijd, gaf ik als vanzelfsprekend de eksters de schuld van het treurige delict dat een paar dagen geleden in mijn tuin plaatsgevonden had; alleen wat veertjes waren toen achtergebleven. Nu blijkt echter dat de schuldige tóch een sperwer geweest kan zijn! 

Gespannen toestand in de tuin
Een paar dagen geleden wist ik nog zo mooi te vertellen dat er al in geen tijden meer een sperwer in de tuin was komen jagen. Kom ik net thuis van boodschappen doen, werp ik met m’n jas nog aan een blik in de tuin, zit er doodleuk een sperwer bij een van de drinkbakjes (ik wist niet hoe snel ik m’n camera van tafel moest grissen om het moment even vast te leggen)!

Tja, een sperwer heeft natuurlijk ook weleens dorst.

sperwer-1

Plotseling dook de onrustzaaier een hoek in bij een van de vijvertjes, waar de favoriete tunnel van de muisjes is; wellicht dat hij een muis gezien had. Maar de sperwer greep mis en nam plaats aan de rand van de vijver. Bálen dat hij deed!

Sperwer baalt van zijn gemiste kans.

Hij was behoorlijk geïrriteerd en bedacht ter plekke een nieuw plan.

Geïrriteerde sperwer bedenkt een nieuw plan.

De sperwer vloog de schutting op en pff, toen hij zich omkeerde zag ik pas goed hoe boos hij was. Inmiddels bleek hij het alweer gemunt te hebben op ‘iets’ in de struik naast de tuin (ik stond zelf veilig achter het raam, maar met die enge blik in zijn gele ogen, zag ik hem er zelfs voor aan om daar dwars doorheen te vliegen!).

Mr. Psycho