Natuurmomenten

Sperwer op jacht – deel II

december 2010
Tegen mijn vriendin die op visite was geweest, had ik nog gezegd dat ik niet wist wat ik zou gaan eten die avond. Karel wist het wel…

Voor de zoveelste keer zat ik naar de filmmusical Funny Girl met Barbra Streisand te kijken, toen in de tuin opeens weer de roofvogel op de schutting zat. Je kent hem toch nog wel? Karel de Sperwer. Drie weken geleden was hij er ook al. (Mocht Karel een vrouwtje zijn, dan noemen we haar gewoon Kenau.)

Waar het een paar minuten eerder nog gezellig druk was in de tuin, viel nu op te merken dat alle vogels letterlijk gevlogen waren. Het was stil.
Há, Karel heeft pech, dacht ik nog blij. Nou, ik had het nog niet gedacht of meneer dook opeens naar een hoek in de tuin. Wat gaat hij daar nou doen, vroeg ik me nog af, waarna hij 2 seconden later met een spreeuw tevoorschijn kwam. Een spreeuw die ík niet gezien had, maar Karel met zijn enge gele ogen wél.

De arme spreeuw werd gewoon dood gestampt. En terwijl hij nog niet dood was, begon Karel al van hem te plukken.

Raw food, fast food

Sperwer wil spreeuw helemaal voor zichzelf
Sperwer heeft spreeuw te pakken

Extra lullig is het wel, dat op de achtergrond dan een gezellig muziekje uit Funny Girl klinkt. Helemaal niet funny, zal de spreeuw wel gedacht hebben.

Heel even ondernam de spreeuw nog een laatste poging te ontsnappen, maar het had bepaald geen zin.

En na een plekje in de sneeuw gezocht te hebben, at Karel zeer uitgebreid en met smaak verder van zijn prooi. Hij is in totaal 1 uur en 22 minuten bezig geweest.

Sperwer heeft de veertjes van de spreeuw laten liggen