Natuurmomenten

Sperwer verstoort koffiemomentje

april 2014
Zondag 13 april, 8:03 uurPotverdepotverdepotver&^^#%%*!!!
Terwijl ik met m’n verstand-op-nul romannetje (Bouquet Reeks) van een tweede kop koffie geniet voor ik zo ga hardlopen… Pók! Een knal tegen het raam waar ik zo van schrik, dat het kopje koffie dat ik in m’n hand heb, nog maar nét gevuld blijft (dat is overigens wel eens anders geweest).

Nog nét zag ik die sperwer wegvliegen, waarbij ik niet kon zien of hij ook wat in z’n klauwen had. Maar jemig, dat beest zit hier dus vanaf een prima plekje (waar o waar) de boel af te leggen. Wat een gluiperd (of beter gezegd: slimmerd).

Voor de zekerheid ben ik even in de tuin gaan kijken of er misschien een uit het veld geslagen vogeltje op de grond onder het raam lag, maar nee. Wél zaten er sporen op het raam. Werk aan de winkel voor het team van CSI New-West: haal de witte pakken maar tevoorschijn en laat het onderzoek beginnen!

Crime scene

De veertjes op het raam zijn het enige bewijs van de misdaad.

Mijn hemel, wát een weekend.