Natuurmomenten

Door geur verleid

augustus 2010
Het was op een zaterdagochtend dat ik een smsje kreeg van vriendin Bo. Of ik zin had in een rondje Tuincentrum Osdorp. Túúrlijk! smste ik terug, waarna ik snel ging douchen.

Tips van tante Mar

Daar gingen we dan, gezellig naar het tuincentrum. Bo in een witte broek en ikzelf in een witte tuniek. Hoe we nou op dát idee gekomen zijn? Alvast één goede tip: Vooral níet in het wit naar een tuincentrum gaan!

Maar er valt meer te leren.
Dat je niet met een lege maag naar de supermarkt moet gaan, omdat je anders allerlei lekkers in je mandje gooit, is welbekend. Wist je echter dat je ook beter niet met een lege maag naar het tuincentrum kunt gaan…?

Terwijl ik heus m’n best deed om niet te zwichten voor al het moois om me heen, stuitte ik op een allerschattigst plantje, een chocoladeplant. Ja, een chocoladeplant. Wist ík veel dat die dingen bestaan. En wat doe je dan automatisch? Je gaat eraan ruiken. FOUT. Nooit doen met een lege maag. Het beste ding rook naar… BonBonBloc. Je raadt het al hè? Inmiddels in de tuin…

Chocoladeplant uit Tuincentrum Osdorp