Natuurmomenten

Tragisch: eekhoorn met nootje

oktober 2016
En dan gaat de telefoon: “Mam, zie ik net een super mooie eekhoorn met een nootje lopen, wordt hij áángereden! Zo zielig, hij was juist zo blij.” Terwijl ik luisterde naar wat m’n zoon had zien gebeuren, stond het kippenvel me op de armen. Want dan ga je denken hè? Helemaal toen hij de beelden stuurde, jemig.

Noodlottige noot
Zie je ook al helemaal voor je hoe die eekhoorn vanuit een boom met verontwaardiging naar beneden keek? Hoe hij zag dat de buurvrouw tussen de gevallen bladeren de noten onder zijn neus wegkaapte? Met scherpe blik volgde hij de buurvrouw die terug naar binnen liep, en zag hoe zij haar verzameling noten in een schaal in de keuken achterliet. Een keuken waarvan het raam op een kier stond. Een kier waar de eekhoorn makkelijk tussendoor zou kunnen. Ha, dacht de eekhoorn, dat wordt een makkie. Hij glipte vliegensvlug en soepel de keuken in en ging er vervolgens trots en gniffelend met een nootje vandoor.

En dan word je dus aangereden. En wordt de noot je dood.

Aangereden eekhoorn met zijn nootje

Zo’n sneu beeld, vooral dus vanwege dat nootje dat het hele verhaal vertelt.

Aangereden eekhoorn met zijn nootje

Vrolijke noot
Pfoe. arme eekhoorn. Wat een tragisch einde. En bepaald geen leuke afsluiting van dit verhaal. Wie z’n zinnen wil verzetten, kan daarom een kijkje nemen bij Knabbel en Babbel.