Natuurmomenten

Tuin sproeien in gezelschap van…

mei 2017
Zon, zon, zon, maar ook droog, droog, droog. Het groen had dringend een flinke slok water nodig, dus ik besloot de tuin te sproeien. Gezellig in gezelschap van de mereljongen en kikker; het leverde een leuke video op.

Voordat de tuinslang aan de gang ging, nam ik eerst nog even een kijkje bij de jonge merels. Ze zaten nu immers niet meer alleen maar op het nest, maar gingen al van tak tot tak. Ik wilde er even zeker van zijn dat ze alledrie in de boom zaten en niet al ergens in de tuin in een hoekje. Moest er niet aan denken dat zo’n kleintje onverwacht een volle straal water op z’n snoet zou krijgen. Brr, ik zou het mezelf nooit vergeven.

26 mei – De mereltjes zaten gelukkig alledrie in de boom. Eéntje keek me aan met een blik alsof hij wist dat er iets te gebeuren stond.

Mereljong kijkt de kat uit de boom

Mereljong met nieuwsgierige blik

Mereljong met nieuwsgierige blik

En open ging de kraan!
De minivijver kon meteen even bijgevuld worden.

De tuinslag sloeg ook de minivijver niet over

Een regenbui of…?
De mereljongen vonden al die nattigheid behoorlijk spannend en kikker kwam ook even kijken waar de plotselinge waterval vandaan kwam. En krijg nou wat! Kikker bleek een meisje verstopt te hebben, de stiekemerd. Ze zitten gewoon knus met z’n tweetjes in de vaas!

VIDEO
Romantisch onderonsje bij de minivijver

Kikker en z’n meissie
Samen genieten van de waterval

Kikker in gezelschap van een schone kikkerdame