Natuurmomenten

Uit de hand eten

mei 2015
Na een geslaagde ochtend gehad te hebben bij de lepelaars met mijn bezoek Paul Koene, babbelden Paul en ik in de tuin nog wat na met een bakkie koffie. Toos en Tinus Duif waren er ook, dus ik heb iedereen maar meteen aan elkaar voorgesteld. Om ze te laten zien dat Paul ‘goed volk’ was, heb ik hem de duiven wat eten laten geven; ze aten uit zijn hand.
Maar ik kon natuurlijk níet vermoeden dat Toos zich enorm aan zou stellen in de aanwezigheid van een andere man. Ze flirtte erop los en gedroeg zich tegenover die arme Tinus als een ware kenau; ze gunde hem níets (ja, alleen een rozijn die ze zelf niet wilde).

Schaamteloze Toos
Even later ging ze nóg verder.
Gewoon onder de snavel van haar eigen vent, kroop ze bij Paul op schoot!

Schaamteloze Toos Duif kroop bij Paul Koene op schoot...

Naaah, dat dóe je toch niet? Volkomen respectloos.
En Tinus? Die waggelde werkelijk als een sulletje rozenwater rond. De arme man was waarschijnlijk gewoonweg overrompeld door het wangedrag van zijn vrouw.

In het filmpje: Toos zat heerlijk van Pauls knie te eten terwijl manlief toekeek. Ik had daarom maar wat eten op mijn eigen knie gelegd om te kijken of ze bij míj zou komen. Dat zou voor Tinus wellicht wat beter te verdragen zijn. Toen ze echter op Pauls knie zat en ik riep dat ze op de verkéérde knie zat, luisterde ze wel, maar had ze het net niet helemáál begrepen. Met een omweg onder de tuinstoelen door, kwam ze uiteindelijk bij de juiste knie terecht.

Toch kent ook Tinus zijn grenzen. Waar hij steeds op veilige afstand met geroekoe op zijn losbandige vrouw mopperde, hoorde ik op het laatst toch echt geen ‘roekoe’ uit zijn bek, maar een overduidelijk: ‘ROT OP!’

Tja Toos. Je hebt wat goed te maken.

*  *  *