Natuurmomenten

Uniek gezelschap

september 2016
Maandenlang is in het Sloterpark wederom hard gewerkt aan de afwatering van het grasveld rondom de heuvel met daarop het kunstwerk Groot Landschap. De laatste jaren liep het veld herhaaldelijk onder en dat werd steeds een beetje zorgwekkender. Het enige leuke was, dat het ondergelopen veld de aandacht van de ooievaars kreeg. Die zijn sindsdien trouwe bezoekers geworden. Tijdens de grote werkzaamheden was er voor de vogels niet veel te beleven op het veld, maar toen de boel eenmaal weer egaal getrokken en ingezaaid was, kwamen de bezoekers al snel weer kijken of er wat te halen viel. Tijdens een ochtendwandeling stuitte ik op een uniek gezelschap: een meeuw, ooievaar twee reigers en… een konijn.

ooievaar-meeuw-konijn-1

Ontbijten met konijn
Flink inzoomen met m’n kleine camera liet zien dat het aanwezige konijn bepaald niet genoot van het ontbijt. Nee, de arme drommel stond deze ochtend zélf op het menu en werd met smaak opgegeten door de meeuw. De ooievaar en de twee reigers stonden er maar een beetje lullig bij.

Gewoonlijk rennen de konijnen in volle vaart en met goede zin de heuvel op en af. Deze vroege morgen verliep dus anders…

ooievaar-meeuw-konijn-2

Nooit geweten dat meeuwen konijnen eten…

ooievaar-meeuw-konijn-4

VIDEO


Inmiddels ligt het veld er weer groen en strak bij.
Hopelijk blijvend.