Natuurmomenten

UV Factor 100 aanbevolen

augustus 2014
De (te) hete dagen zijn even achter de rug en ik ben zover om een bekentenis af te leggen: “Ik ben slecht. Sleeeeecht. Echt waar. En een baywatch babe van niets bovendien!”

Volwassen en baby naaktslak

Toen ik op een ochtend in m’n minivijver keek, zag ik op de bodem een paar flubbers liggen. Iiieuw, het waren slakjes.
Ik dacht meteen terug aan de avond ervoor, toen vader naaktslak aan de rand van de vijver de gevaarlijkste capriolen uithaalde. Nota bene waar zijn kleintje bij was!  >> >>
Niet een al te best voorbeeld, dus het was in ieder geval niet míjn schuld dat er nu drie van die jongeren op de bodem lagen. Met een vies gezicht dook ik ze op en legde ze op het droge waar ik ze nader bestudeerde: drie platte dode flubbers, alhoewel… Al na enkele seconden bleek dat een van de drie drenkelingen nog leefde!

Net als die vorige keer met die volwassen slak die bijna verdronk, bedacht ik dat ‘opdrogen’ ook hier weer dé remedie zou zijn. Het begon er zelfs op te lijken dat naast slakje nr. 1, ook slakje nr. 2 nog in leven was (dat plekje bovenop het lichaam – geen idee hoe dat heet – was opeens namelijk boller dan toen ik hem pas uit het water gehaald had).

Before – After

Zijn de naaktslakjes verdronken...?
Bijna verdronken naaktslak blijkt nog te leven

Een paar uur later wierp ik vanachter m’n laptop een blik in de tuin, waarbij ik me opeens weer herinnerde wat een paar uur eerder gebeurd was. Chips, ik was die slakken helemaal vergeten! Hoe zal het met ze gaan, zullen ze alweer in beweging zijn?!
Van een afstandje kon ik die kleintjes niet zien, maar dat veranderde al snel toen ik de tuin in liep en dichterbij kwam.

Dit gebeurt er dus wanneer je géén zonnebrandcrème gebruikt!!!

Totally after – The crime scene
(stoffelijke overschotten genummerd)

Stoffelijke overschotten van de verbrande slakjes

Meteen moest ik aan dat gedroogde kikkertje van vorig jaar denken, maar nee, díe situatie was totaal anders. Dat kleintje was namelijk al dood vóórdat ik hem op tafel legde…
Maar och, deze slakjes. Ik was ze simpelweg vergeten. Ik voel me sleeeeecht ;-)

*  *  *