Natuurmomenten

Vaarexcursie: kus of kies

April 2011

De kus
Het lijkt wel alsof de hele wereld in de ban is van prins William en zijn Kate, die vandaag gingen trouwen. En ja, dan gaat het natuurlijk ook over dé kus. De kus die deze dag onvergetelijk moest maken.

De kus van prins William en Kate

De kies
De kus is inmiddels geweest, maar de nummer één positie op mijn herinneringsladder wordt er niet mee gehaald. Díe positie is namelijk bestemd voor de kies.

“De kies?”
“Ja, de kies.”
“Wiens kies dan…?”

Het was niet alleen de dag van het huwelijk, maar ook de dag van de vaarexcursie die begon bij NME Centrum de Drijfsijs. Met een goed gehumeurd gezelschap voeren we door/langs het Ruige Riet en de Heemtuin naar de Sloterplas, heerlijk.

Heerlijk varen door/langs het Ruige Riet (Sloterpark)

De meeste vogels waren druk met broeden of met het verzorgen van de kleintjes en de nijlgans stond gewoon een beetje mooi te wezen langs de waterkant.

Nijlgans langs de waterkant tijdens vaarexcursie

Maar ik dwaal af, de kies…
Op het water liet Michiel Schutte (coördinator Natuur- en Milieu Educatie) ons de kies van een mammoet zien. Eenzelfde exemplaar was ook gevonden tijdens het graven van de Sloterplas. Bijzonder idee dat hier ooit zulke wezens gegraasd hebben, lang, láng geleden.

Michiel Schutte vertelt over de kies van de mammmoet

De kies ging de boot rond, zodat we het beste ding allemaal nog wat beter konden bekijken. Mevrouw Riet dacht er echter iets anders mee te kunnen doen…

“Nee Riet, die kies past je niet”

De kies van de mammoet of... de kies van Riet?

Het idee dat die kies ooit iemand/iets anders wél gepast heeft, stelde me opeens niet meer helemaal gerust. (Een jaar later werd duidelijk dat dit gevoel terecht was.)

Hoe het ook zij, voor mij is 29 april 2011 zonder meer de dag van de kies.
Dus dag kus.
Sorry Will & Kate!

Die kies van de mammoet

Michiel Schutte en Wouter van der Wulp

Vaarexcursie Sloterplas: Michiel Schutte en Wouter van der Wulp

Ook de dames hebben van de vaartocht genoten.

Marjori met de dames uit de boot.