Natuurmomenten

Vaartocht Van Eesterenmuseum

juli 2013
Of ik op zaterdag 27 juli een groep van het Van Eesterenmuseum op wilde vangen voor een pauzemomentje bij NME Centrum de Drijfsijs en een kleine rondleiding door natuurspeeltuin de Natureluur wilde geven? Maar ‘natuurlijk’!

Pitstop bij NME Centrum de Drijfsijs

Waar het weer er eerst niet zo rooskleurig uitzag – regen, donder en bliksem, met als gevolg nogal wat afzeggingen voor de vaartocht – klaarde de boel gelukkig toch op. En we kunnen wel zeggen dat de afzeggers wat gemist hebben, want wat een prachtige, zonnige middag werd het!

De waterplas tussen de heemtuin en het Ruige Riet in het Sloterpark

De vaargroep van het Van Eesterenmuseum bij de Heemtuin en het Ruige Riet - Sloterpark

Eten & drinken
Alles was door het team van natuurspeeltuin de Natureluur zo geregeld, dat ik de groep kon ontvangen met koffie, thee, koekjes, vers fruit en… vers gemaakte jam, vers gebakken broodjes en een vers gemaakte warme Marokkaanse auberginepuree (zaalouk) voor bij het brood (en ik maar denken dat ik geen aubergine lustte… het was zó lekker!).

Vers gebakken broodjes bij natuurspeeltuin de Natureluur

Na het eten en drinken maakten we een kleine ronde door de Natureluur, waarna de groep met hun gids Wouter van der Wulp en schipper Richard Verkerk de boot weer in ging. Vanaf de kant fietste ik een stukje mee.

De vaargroep van het Van Eesterenmuseum

De vaargroep van het Van Eesterenmuseum onder een bruggetje door: bukken!