Natuurmomenten

Van genot naar noodlot

oktober 2013
Het was vrijdagochtend 4 oktober, m’n vrije dag lag voor me.
Terwijl ik van een bakkie zwart goud genoot, met daarbij de herhalingen van het ontbijtnieuws die als een mantra aan me voorbij gingen, zag ik de regen vrolijk uit de hemel vallen. Gepaard met… onweer (en laat ik voor dat laatste nou heel erg bang zijn). Maar ik maakte me dit keer geen zorgen. Ik was ervan overtuigd dat wanneer ik klaar zou zijn om te gaan hardlopen, de donder en bliksem voorbij zouden zijn. Een half uur later was het inderdaad zover en ging ik in warming-up tempo vol goede zin richting park.

Hardlopen met de politie

Dode man in Sloterpark door noodlottig ongeluk - Nabij het Ruige Riet

Deze foto is op een ander moment gemaakt.

Gevaar?
Het miezerde nog een beetje toen ik langs het Ruige Riet rende en daarboven een politiehelikopter bleek te cirkelen. Wat is er nú weer, dacht ik meteen. Waarbij in mijn fantasie elk moment een op de vlucht geslagen crimineel de bosjes uit kon komen springen. Niet echt een ontspannende gedachte…
Maar gelukkig zat ik al snel in een lekkere flow en was de politiehelikopter vergeten.

Blij met de bui
Genietend van m’n loopje, merkte ik dat het weer ging regenen. Hard. Waaaaaauw, wat is dat toch lekker zeg. Ik krijg altijd zo’n kick van hardlopen in de regen (maar het moet wel pas gaan regenen als ik al bezig ben). Alsof alles wat je bezighoudt letterlijk van je afgespoeld wordt.
De paden lagen vol met allerlei afgewaaide takken van de vorige avond en de druppels die naar beneden vielen, werden steeds groter. Binnen korte tijd waren kleding en schoeisel volledig doorweekt en steeg het genot tot grote hoogte. Ongemerkt ging ook m’n snelheid omhoog en verheugde ik me al helemaal op die ultieme beloning die thuis op me wachtte: een lange, hete douche.

Op het laatste deel van m’n route, voerde ik het tempo nóg iets op; ik was immers bijna thuis en genoot zo van de regen, dat m’n vermoeidheid ergens op de achtergrond bleef. Totdat…

Dode man in Sloterpark door noodlottig ongeluk - De beweegbare vlonder nabij natuurspeeltuin De Natureluur

Deze foto is op een ander moment gemaakt.

Politie bij de wiebelvlonder
Aangekomen bij de lange beweegbare vlonder langs natuurspeeltuin de Natureluur stond een politieauto. Ook stonden er twee agentes die net bezig waren om zich in een of ander waterdicht pak te hijsen. “Mevrouw, u moet terug!” riep meneer agent vanuit de wagen. En meteen ging er een lichtje bij me branden: “Heeft dit soms te maken met die helikopter die hier eerder rondcirkelde?” “Inderdaad”, zei meneer agent.

Bah, wat luguber, dacht ik terwijl ik me omkeerde. Van die lekkere flow was spontaan niets meer over; de moeheid zakte in één keer naar m’n benen, waarbij de regen ook nog eens van het ene op het andere moment gestopt bleek te zijn. Vaag hoor.

Watskeburt?
Genot en flow waren ver te zoeken, maar m’n huis gelukkig niet. Ik was er bijna. En hoewel ik me nog steeds verheugde op die lange, hete douche, was er ook die nieuwsgierigheid. Want wat was daar nu eigenlijk gebeurd in het Sloterpark?

Dode man in Sloterpark door noodlottig ongeluk - De beweegbare vlonder nabij natuurspeeltuin De Natureluur

Jemig…