Disney,  Natuurmomenten

Van Sloterpark naar Neverland

Indianenveer

januari 2012
Iedereen zal wel zo zijn eigen favoriete plekken in het Sloterpark hebben. Een van míjn favorieten is in ieder geval mijn totempaal. Nu ja, hij is natuurlijk niet echt van mij, maar ach, het is ook geen echte totempaal…

Tijgerlelie en Peter Pan in het Sloterpark?

Peter Pan
Sinds de boom zonder takken door het leven gaat, noem ik hem mijn totempaal. Met die naam past hij ook nog eens goed bij mijn andere favoriet, de Disneyfilm Peter Pan.
Toen mijn zoons 2,5 jaar oud waren – alweer 17 jaar geleden – wilden ze élke dag naar Peter Pan kijken, om gek van te worden (maar stiekem keek ik elke keer weer vrolijk mee). Sindsdien heb ik een zwak voor Peter Pan en de zijnen, dus ook voor Tijgerlelie. En Tijgerlelie brengt mij dan weer bij de totempaal.

Nooitgedacht? Tuurlijk wel…
Op 1 januari kwam mijn goede vriendin Els op visite en tijdens een wandeling kwamen we langs de boom. Liefdevol omhoog kijkend, zei ik tegen Els:
“Weet je, als ik eens tegen een leuke indianen hoofdtooi aanloop, koop ik ‘m. Dan zet ik ‘m op en dan gaan we hier gezellig foto’s maken. Dan is de cirkel rond.” Els keek me aan met een blik van ‘o nee, never never(land)‘, maar zelf zag ik het in gedachten al helemaal voor me.

Tijgerlelie bij de totempaal in het Sloterpark. Dat had je vast nooitgedacht.