Natuurmomenten

Vlug van de brug

februari 2013
Oké, het zal wel te veel gevraagd zijn, maar tóch vraag ik het. Kunnen bruggetjes, groot en klein, niet gewoon met prioriteit sneeuw- en ijsvrij gehouden worden? Sowieso zijn de bruggetjes in het park/bos altijd spekglad – alert moet je te allen tijde zijn – maar in geval van sneeuw en vorst is het werkelijk levensgevaarlijk.

Ter land, ter zee en in de lucht

Meneer met rollator
Langs natuurspeeltuin De Natureluur loopt een mooie, lange, bewegende vlonder over het water. Leuk, maar ook spannend.
Terwijl ik aan kwam lopen richting de wiebelvlonder, liepen een oudere dame en heer me vanaf de andere kant tegemoet. De man liep achter een rollator. De dame liep een aantal meter voor haar man uit. Apart, dacht ik nog. Was het niet verstandiger geweest, als ze áchter hem was gaan lopen? Om hem op te vangen voor het geval dat? Om dáár meteen weer achteraan te denken, dat dat natuurlijk ook niet handig was, want ze zou hem nooit op kunnen vangen. Ze zouden dan gewoon allebei onderuit gaan en het water in schuiven.

De vlonder langs natuurspeeltuin De Natureluur, spekglad...

De vlonder loopt aan het begin en eind wat omhoog (of omlaag, het is maar net waar je staat) en er lag die dag sneeuw én ijs op. Dat is met zo’n rollator op die gladde, houten, bewegende delen, dus best linke business.

Ik betrapte mezelf erop, dat ik mijn adem inhield en pas weer uitademde, toen meneer veilig en wel op gelijke hoogte was: “Goh meneer, ik hield m’n hart vast. In gedachten zag ik u al vlug terug van de brug glijden, zó het water in. En dan zou ik het natuurlijk als m’n plicht zien om u achterna te springen, maar ik moet heel eerlijk bekennen, dat ik daar absoluut niet op zat te wachten!”

De oude heer grinnikte.
Hij had een trotse twinkeling in zijn ogen.