Natuurmomenten

Vreemde snuiter, die vlieg

En mooi…

juli 2014
Tsjonge, jonge wat een heldin op sokken.
Gelukkig waren die sokken een paar gympen, zodat ik me in ieder geval snel uit de voeten kon maken.

Na 45 heerlijke minuten hardgelopen te hebben, liep ik met een glas sap – frisse komkommer/gembersap (met kurkuma en cayennepeper) – de tuin in om wat na te genieten en af te koelen. Plots zag ik een prachtig gevleugeld beestje, waarvan ik nog niet wist of het een vriend of vijand was (want zijn schoonheid zou toch zeker best gewoon een truc kunnen zijn). Ik zette m’n glas neer, pakte binnen m’n camera van tafel en liep naar de frambozenplant waar hij op een van de bladeren zat. Vlak boven het mooie enge beestje, maakte ik vervolgens wat foto’s.

  

Maar opeens… zonder enige waarschuwing… vloog hij weg… Waardoor ik me uiteraard kapot schrok (ik kon nog net m’n hoofd weg trekken). Een verschrikt ‘WHOEH!! en een daaropvolgend harde zenuwachtige schaterlach, ontsnapten uit m’n keel! O, wat gênant weer. Hoofdschuddend en met een grote grijns en nieuwe dosis adrenaline liep ik maar weer naar binnen.