Natuurmomenten

Vreetgrage slakken in de tuin

juni 2014
Nou jaaa…
Hebben die snertslakken toch gewoon m’n zonnebloemen van vorige week opgevreten!

Slakken hebben zonnebloemen opgevreten.

Heb ik pas met veel plezier in Tuincentrum Osdorp drie zonnebloemplantjes gekocht (drie voor €3,75), kan ik ze nu alweer weggooien. Dat is toch zeker niet de bedoeling. Ik ben dan ook meteen verhaal gaan halen bij de slakken.

Toen ik aanklopte bij het slakkenhuis, bleken de bewoners in diepe slaap te zijn: “Hallooooo, wakker worden!!!”

  

Bij geen gehoor besloot ik het heft maar in eigen handen te nemen en dat ging gepaard met een “Iiiiieuw, wat is dát voor spul?!” Het waren allemaal troepjes. Zou dat slakkenpoep zijn, vroeg ik me af?

  

Slakkenpoep voor creatievelingen
Na Google geraadpleegd te hebben, werd al snel duidelijk dat het inderdaad slakkenpoep was. En weet je… daar kun je verdomd leuk mee knutselen! Nu ja, zelf ga ik dat niet doen hoor, maar het is wel grappig om te zien wat er allemaal mogelijk is. Verdiep je maar eens in het afstudeerproject van Lieske Schreuder: creatief met slakkenpoep.

Dus verveel je je? Of heb je gewoonweg een slakkenpoepoverschot? Maak dan je eigen vloertegels en tapijt; misschien wel een leuke bezigheid voor in de komende zomervakantie!

Terug naar de tuin
Waar het met die slakken misschien lijkt alsof de boel in slow motion afgedraaid wordt, kun je aan een doorgedraaide mier zien, dat dat zeker níet het geval is. Die malle zat in de hoogste versnelling!

Hoe leuk ik die slakken stiekem ook vind, ik heb ze toch maar even naar het plantsoen verhuisd.

De slakken worden verhuisd.

Weet je nog?