Natuurmomenten

Waterhoen op de schutting?

januari 2014
Ja, dan sta je raar te kijken wanneer je opeens een waterhoen over de schutting ziet lopen.

Waterhoentje komt over de schutting

 

Ik dacht werkelijk even: hè, wat is dát nou voor vogel, terwijl ik die gevleugelde gasten natuurlijk elke dag langs het water naast de tuin zie rommelen en natúúrlijk dondersgoed weet dat het waterhoentjes zijn. Maar zo onverwacht op een plek waar ik ze nog niet eerder gezien had… Ik was echt een paar seconden in de war.

Waterhoen struint door de tuin

Waterhoen neemt een slokje uit de mini vijver

En hij had ’t naar z’n zin hoor; hij struinde samen met een soortgenoot een heel weekend door de tuin. Toen ze echter uitgebreid uit de minivijvers gingen drinken – eerst uit het ene vijvertje en daarna uit het andere – dacht ik wel: ehm, wat gaan we doen? Jullie kunnen daar niet gaan wonen. Dat pást niet!

Gelukkig bleef het bij een slokje. Alhoewel, dat zou toch leuk zijn zeg, als ik straks in de lente opeens een nest met jonge waterhoentjes in de tuin zou hebben!

Waterhoentje heeft 't naar z'n zin in de tuin