Natuurmomenten

Waterpret met de pimpelmeesjes

september 2016
De laatste week van de zomervakantie was voor een groep jongelui uit  Nice Nieuw-West reden om nog even optimaal gebruik te maken van de openluchtzwembaden. Gekozen werd voor Jardin de la Mar in Geuzenveld, waar de jongeren kozen voor het hoogste bad. De spetters vlogen al snel door de lucht.

Een bad vol jeugdige meesjes

Jeugdige pimpelmeesjes met waterpret

De vrolijk gestemde pimpelmeesjes vermaakten zich uitstekend en vonden het absoluut geen probleem dat ook een koolmees zich bij hun groep voegde. Fijn toch, dat acceptatie nog bestaat. Vooral in deze tijd waarin verschillende bevolkingsgroepen elkaar geregeld het leven zuur maken.

De pimpelmeesjes vlogen af en aan.

En nog een pimpelmees komt aangevlogen

Ook het koolmeesje (links) had waterpret.

Koolmees bij de pimpelmeesjes in bad

VIDEO Waterpret

Vrolijk gespetter.

Woedeaanval
Dat niet iedereen even verdraagzaam is, bleek een paar dagen later wel, toen van een gezellig samenzijn duidelijk geen sprake meer was. Met nog slechts een bodempje water in het bad, stak egoïsme de kop op en was ‘samen zullen we alles delen’ er niet meer bij. Bevlogen vloog de koolmees de tolerante pimpelmeesjes aan, waardoor hij al snel het rijk alleen had. Wat een k*t koolmees, moeten de pimpels toch op z’n minst gedacht hebben.

Het koolmeesje schopte de pimpelmees zonder pardon het bad uit.

Jeugdige koolmees valt pimpelmeesje aan

VIDEO Angry bird

Het begon allemaal heel vredig, totdat…

Maar ach beste koolmees, hier trappen we niet in hoor. Dit opgefokte gedrag is niet jouw ware natuur. Wat het wel is? Gewoon stadsnatuur!

Natuur met een knipoog