Natuurmomenten

WK-konijn leeft nog!

juni 2015
Vorig jaar rond deze tijd was het hele land oranje gekleurd: het WK-voetbal ging van start! En omdat ik niet van vlaggetjes en andere tierlantijntjes houd, en ook het gewilde WK-jurkje niet aan mij besteed was, zocht ik de connectie met Oranje in de tuin: de oranje tuinstoelen die er altijd al stonden, werden vergezeld door een WK-lelie en een WK-dahlia.
Maar toen, tijdens een wandeling door het park tussen fluitenkruid en boterbloemen…

Volop fluitenkruid en boterbloemen langs het Ruige Riet in het Sloterpark

Oranje 2014
Tijdens het hardlopen, op de route terug naar huis, hield ik van het ene op het andere moment stil: daar zat een oranje konijn. Overduidelijk geen wild konijn!
Op m’n allerliefst, zoete woorden en geluidjes koerend, probeerde ik het dier te lokken.

konijn

Het konijn reageerde en hupte vrolijk mijn kant op. Hierdoor zag ik al helemaal voor me hoe ik met het WK-konijn in de armen, de oranje versierde straten in zou komen lopen. Maar nee, dit mooi gekleurde dier, dat prima bij m’n oranje tuinstoelen, lelie en dahlia zou passen, stopte op een meter afstand, keek me nog even bedenkelijk aan en sprong toen weg. Dat komt niet goed, dacht ik nog terwijl ik m’n hardlooptraining weer vervolgde.

Die zomer zijn we elkaar nog vaak tegengekomen, steeds op dezelfde plek. Maar hoewel het konijn steeds kwam wanneer ze gelokt werd – ik neem voor ’t gemak maar aan dat het een vrouwtje is – koos ze op het laatste moment toch telkens weer het hazenpad. Tja, dacht ik dan hoofdschuddend, als je al gaat denken dat je een haas bent, dan wordt overleven als konijn helemáál een zware dobber.

Oranje 2015
Maar hoe verkeerd kon ik het hebben, want wie zat daar laatst op dezelfde plek als vorig jaar?

Het WK-konijn!

Het oranje WK konijn in het Sloterpark leeft nog!

Ook precies op het juiste moment, want er is wederom een WK gaande:
Het Wereldkampioenschap damesvoetbal!

Het oranje WK konijn in het Sloterpark leeft nog!

En hoewel de straten dit keer níet oranje gekleurd zijn, kunnen de Oranjedames dus wel degelijk rekenen op steun van die andere Oranjedame. Vanuit het Sloterpark:

Hup Holland Hup!

Volop fluitenkruid en boterbloemen op weg naar de plek waar het WK konijn leeft

*  *  *

  • IN DE VRIJE NATUUR DROPPEN?
    Dit WK-konijn mag het dan overleefd hebben, maar andere gedropte konijnen zijn níet meer teruggezien. Zo sneu…