Natuurmomenten

Al in lentestemming?

februari 2014
De eerste zondag van februari Net zoals in de tuin, werd vanmorgen ook tijdens het hardlopen in het Sloterpark duidelijk dat het versieren en versierd worden alweer helemaal in volle gang is: de lente komt eraan! Meneer Zwaan knipoogde naar een schone dame die net aan kwam zwemmen en de heren en dames Buizerd zweefden al baltsend boven het Ruige Riet (prachtig om te zien).

Genietend van het zonnetje rende ik in gedachten verder, bedenkend hoe anders de omgeving er een jaar geleden uitzag. Toen was het park één groot Winter Wonderland en waren er grote groepen koperwieken te bewonderen.

ijs-sneeuw

    

Maar goed, dit jaar is het dus anders: koning Winter heeft zich hier nog niet laten zien, terwijl koning Willem-Alexander op het punt staat om naar Sochi af te reizen om bij de Olympische Winterspelen aanwezig. En de koperwieken? Die zijn in geen velden of wegen te bekennen.

krokus-l

  

Hoewel ik absoluut nog van plan ben om van de Winterspelen en de rest van het schaatsseizoen te gaan genieten, kan ik niet wáchten tot het nestmateriaal voor de mezen weer opgehangen kan worden en de nestkastjes weer omgetoverd zullen worden tot kraamkamers. Moeder Natuur zit overduidelijk met haar hoofd bij de lente en… dat werkt simpelweg aanstekelijk!