Natuurmomenten

De stille strijd van merel

februari 2015
Terwijl in de halve finale van de Australian Open 2015 Novak Djokovic en Stan Wawrinka de strijd met elkaar aangingen, vond in de tuin een ander soort strijd plaats. Een stille. Het betreft een merel en een duif, waarbij de duif volkomen onwetend was.

Ga nou weg duif!
Arme merel. Ze wilde zo dolgraag een hapje pindakaas uit de pot pikken, maar jemig, met zo’n dikke duif boven haar hoofd, voelde ze zich alles behalve veilig. Waarom zat die pot nu ook zo diep verstopt. Ze kon er steeds nét niet bij. Waarom moest die stomme duif toch zo nodig op de pindakaashouder gaan zitten.

Onderhuidse spanningen
Met een blik vol bluf trachtte ze de duif weg te kijken, maar ongelofelijk, deze grijze rakker had gewoonweg een bord voor z’n kop!

Tja merel, dit is een klassieke fout van vrouwen. We denken dat die mannen wel weten wat er in ons koppie omgaat, maar zo werkt het niet. Je moet zéggen, wat je bedoelt. Vrágen, om wat je wilt.

Duif was zich totaal niet bewust van de strijd van merel

Zich van geen kwaad bewust, bleef de duif dus zitten waar hij zat. En merel, merel koos eieren voor haar geld (in ieder geval géén pindakaas).

Arme merel, de spanning straalt van haar af
Arme duif, hij heeft geen idee waarom dat wijfie boos op hem is…

Gezien de einduitslag op de Australian Open, zal die duif vast Novak heten…