Disney,  Natuurmomenten

Disney ontmoet de lente

maart 2018
De afgelopen maanden heeft Disney enorm genoten van herfst- en winterweer. Dus toen ik haar vertelde dat er ook nog zoiets bestaat als lente en zomer, wist ze nog niet zo goed of ze daar nu blij mee moest zijn. Ik vertelde haar over een winkel, de Praxis, die elk jaar in maart viooltjesdagen heeft. Dagen waarbij een tree van 10 viooltjes slechts 1 euro kost. En dat ik daar dus elk jaar graag gebruik van maak, omdat je zo in één keer je tuin een kleurtje kunt geven. Dat die viooltjes ook nog eens lang in bloei staan, is helemaal mooi meegenomen!

Nog even snuffelend aan een kale tak, wachtte Disney op wat komen zou.

Kattenschat Disney snuffelt aan een takje van de bosbessenstruik

Violen hier, violen daar
Met zomaar opeens al die viooltjes voor haar neus, voelde Disney zich even de tweede viool in de tuin. Want kwamen zij met al hun pracht nu alle aandacht opeisen? Disney rook onraad en vertrouwde die kleurrijke bloemetjes niet zo.

Disney werpt wantrouwende blik op viooltjes

Vanaf de andere kant dichterbij gekomen, bleek het allemaal reuze mee te vallen. Die viooltjes waren zo gek nog niet. En nóg mooier… te midden van al die kleurtjes zouden haar mooie blauwe ogen vast nóg meer tot hun recht komen! Ja, na deze eerste ontmoeting, had Disney ook wel zin in de lente.

Disney snuffelt aan viooltjes