Natuurmomenten

Gans op oorlogspad

januari 2013
Vanaf de brug naar het Oeverpad, keek ik naar de werkzaamheden betreffende de nieuwe natuurvriendelijke oevers die worden aangelegd. Plotseling werd mijn aandacht getrokken door geblaf en gegak; een jack russel rende overenthousiast achter twee zeer verontwaardigde ganzen aan. Ganzen die snel de veiligheid van het water opzochten.

De hond rende vervolgens weer met het bazinnetje mee en de ganzen… waren uit op wraak. En wie stond daar op het verkeerde moment op de verkeerde plaats? Precies.

Gans op oorlogspad

Met een hoop poeha kwam de grote witte gans – gevolgd door haar ‘meeloper’ – mijn richting op. Die is gek, dacht ik. Een beetje haar frustraties op mij richten, omdat ze een hond niet de baas kan. Tss.

Gelukkig stond ik een meter boven haar, want anders was ik hard weggerend, haha!