Natuurmomenten

Halsbandparkieten en MasterChef Gefladder

juni 2015
Van kookprogramma’s moet ik over het algemeen weinig hebben, maar MasterChef… dát is toch wel even héél iets anders. Die competitie, whoow, wat is dat genieten. Vol adrenaline zit ik dan op de bank te stuiteren en ik ben SBS6 dan ook bijzonder dankbaar dat het programma, land na land, uitgezonden blijft worden. Gisteren was de laatste aflevering van MasterChef Canada en maandag begint dan meteen MasterChef Nieuw-Zeeland.

Maar gisteren. Toen werd ik toch echt even afgeleid door drie smikkelende halsbandparkieten die een culinair hoogstandje niet konden weerstaan. Het kan toch geen toeval zijn dat deze fijnproevers precies tijdens MasterChef de in de tuin geserveerde gerechten kwamen proeven. Wilden ze me daarmee iets zeggen? Vinden ze het tijd voor een speciale versie?

MasterChef Gefladder
Maak kennis met de groene, gevederde juryleden: meesterkok Robert Kranenborg,
chefkok Michiel van der Eerde en… culinair publicist Janny van der Heijden!
(Janny, bekend van ‘Heel Holland Bakt’ vervangt culinair recensent Marcus Polman,
want kijk maar: de middelste van de drie halsbandparkieten is een vrouwtje.)

Mannetjes halsbandparkieten hebben een halsband, vrouwtjes  niet

De fijnproevers in beweging
met op de achtergrond de finale van MasterChef Canada

Halsbandparkieten zijn fijnproevers en genieten van culinair hoogstandje

Net even anders
Van de adrenalinekick bij MasterChef, naar de traagheid van Heel Holland Bakt, waarbij vooral de subtiele (vlijmscherpe) humor van Martine Bijl me aan de buis gekluisterd houdt. Ja, naar Heel Holland Bakt kijk ik dus ook graag.