Natuurmomenten

Natuurspeeltuin Sloterpark

maart 2012 – boomfeestdag
Na de nodige vertraging (boomstammen van het verkeerde hout, die zodoende weer vervangen moesten worden), zit er weer beweging in de aanleg van de natuurspeeltuin in het Sloterpark.

De grote opening wordt in de zomer verwacht, maar tot die tijd zullen er zo nu en dan feestelijke activiteiten georganiseerd worden om het publiek alvast een beetje ‘warm’ te maken.

Het eerste feestje werd de Boomfeestdag met als grote aanwezige DE ZON, waardoor er optimaal van alle activiteiten, drankjes en hapjes genoten kon worden.

Klimaatbosje
Een groepje kinderen van BSO De Tuuf mocht na een vaartocht ook nog een boom planten in het gedeelte van de natuurspeeltuin, waar een ‘klimaatbosje’ gecreëerd wordt.
Nabij de drie walnootbomen die een dag eerder al door een groep oudere kinderen geplant waren, plantten de kleintjes een jonge kastanjeboom.

Klimaatbosjes bestaan uit minimaal drie walnootbomen in een driehoeksvorm

De drie walnootbomen in het klimaatbosje
Kinderen planten jonge kastanjeboom

Hoe bijzonder het planten van een boom ook is, een kind blijft een kind. Waarmee ik maar wil zeggen, dat een kind zelf wel uitmaakt waar het aandacht aan geeft. Vlak voor me was een meisje vol bewondering met haar schelp bezig, waarbij ik haar tegen de leidster van de opvang hoorde zeggen: “Kijk, ik heb een schelpje gevonden. Wil je hem voor me vasthouden? Goed bewaren hoor, want ik wil ‘m straks wel meenemen.”

Zo grappig. Dat is net zoiets als voor je kind een mooi, duur, kleurrijk speelgoeddrumstel kopen, om er de volgende dag achter te komen dat kindlief voor het maken van ‘muziek’ toch het liefst grijpt naar pan en pollepel!

Het meisje vindt haar schelpje véél interessanter dan de grote boom...

* Mocht je het je afvragen…? Het meisje heeft onder haar t-shirt een zwemvest aan, aangezien de kinderen vlak voor het planten van de boom een vaartocht hadden.

Al met al zijn we een stap dichter bij wat het allemaal worden gaat en blijf ik ondertussen hopen, hopen, hopen dat wanneer de speeltuin eenmaal af is, de boel ook goed onderhouden zal blijven (want daar heb ik nog niets concreets over gehoord). Dat het maar niet één grote puinhoop wordt als de lol van het ‘nieuwe’ er eenmaal vanaf is.

Maar goed, ik klaag niet en volg het project met oprechte belangstelling.
Nee, ik klaag niet. Nóg niet… ;-)