Natuurmomenten

Ooievaars in Sloterpark Amsterdam

Mét Manke Nelis!

augustus 2014 – ooievaars deel 1 
Voor de hoognodige ontspanning begon ik deze eerste ochtend van een nieuwe maand aan een fijn rondje hardlopen. Bij de Sloterplas aangekomen, bleek het echter weer eens tijd te zijn voor het inmiddels welbekende ‘potverdepotver’ moment. Waarom? Omdat er vijf ooievaars op het grote drassige grasveld liepen. VIJF! En ik had dus géén camera bij me.

Netjes maakte ik m’n hardloopronde af, maar eenmaal thuisgekomen, stapte ik i.p.v. onder de douche op de fiets! Hup, terug naar de Plas. Wetende dat de kans groot was dat de vogels alweer gevlogen waren.

Geluk was met mij
De ooievaars bleken gelukkig nog rustig aan het eten te zijn, maar… mijn camera gaf bij het aandoen aan dat de batterij bijna leeg was. Terwijl ik ‘m toch pas opgeladen had!
Snel deed ik m’n best om in ieder geval íets vast te leggen. Flink inzoomen en…

De ooievaars in Sloterpark Amsterdam, op het grasveld naast de Sloterplas)

En dan zeg je nu wellicht: “Ik tel er slechts vier en niet vijf!”

De ooievaars in Sloterpark Amsterdam, op het grasveld naast de Sloterplas)

Dat klopt, want Manke Nelis stond aan de andere kant…

Manke Nelis onder de ooievaars (hij liep echt mank, zo sneu)

Manke Nelis?
En voor het geval je je nu af gaat vragen of Manke Nelis wel écht mank loopt, is er nog onderstaand filmpje. Ik moet er wel bij zeggen dat ik ‘roetsj, van de ene naar de andere kant en weer terug’ film, omdat ik bang was dat de camera elk moment uit kon vallen. (En met al m’n gehijg kon ik de camera ook nog eens niet stilhouden, tsjonge jonge… Maar het moment staat vast!)

Maar er is natuurlijk maar één échte Manke Nelis!

Misschien hebben we de ooievaars dan toch te danken aan de oevers die vorig jaar in de Sloterplas zijn aangelegd. Toen konden we er al een eerste nieuwsgierige, tevreden ooievaar signaleren: ooievaar bij natuurvriendelijke oever