Natuurmomenten

Sneeuw, vorst én vorstin weg

januari 2013
En dan óók nog eens die koperwieken verdwenen! Tenminste, ik heb ze al een aantal dagen niet meer gezien. Waar ik toch gehoopt had, dat we de komende 33 jaar wel van deze mooie vogels zouden mogen genieten, lijkt het er nu op dat ze weer verder getrokken zijn. Waar naartoe? Geen idee. Maar wat mij betreft mogen ze snel weer terugkomen!

De koperwiek in Sloterpark Amsterdam

Die koperwieken zijn er zomaar vandoor gegaan, terwijl onze vorstin, koningin Beatrix, haar vertrek tenminste fatsoenlijk heeft aangekondigd. Zo kunnen we alvast aan het idee wennen.

Nieuw begin
Er is trouwens best kans dat we de komende jaren nog meer soorten vogels in en om het Sloterpark kunnen verwelkomen. Aan de nieuwe natuurvriendelijke oevers die momenteel aangelegd worden, zal het in ieder geval niet liggen. Het ziet er allemaal veelbelovend uit.

Natuuroever in wording - Sloterpark/Sloterplas Amsterdam

De verwachting is, dat de oevers aan het begin van het broedseizoen klaar zullen zijn. Dat zal straks in de lente vast wel een fraai plaatje opleveren.

Raar idee ook, dat we rond die tijd dan geen koningin meer hebben, maar een koning, koning Willem Alexander. Weet je nog, een tijdje geleden…?