Natuurmomenten

Sperwer doet mee met Buurttv

januari 2013
Terwijl ik voor de deur van Buurttelevisie Nieuw-West mijn fiets op slot zette, zag ik een sperwer voorbij sjezen. Bewonderend keek ik hoe hij een plekje in de boom uitzocht. Daarbij bedenkend, dat het alweer een tijdje geleden is dat zijn soort mijn tuin als jachtterrein had.

Binnengekomen was de sperwer alweer snel vergeten en werd de tijd genomen om wat bij te kletsen, dat hoort er ook bij. Ik had de medewerkers van Buurttv al een tijdje niet gezien.

Kort daarna gingen we voor de opnames naar buiten (whaaah, wanneer je stilstaat voel je ‘m wel hoor, koooud). Buiten werden we vergezeld door een koperwiek. Die zitten nu echt overal.

Moment suprême
Ik was nog niet bij het “Hallo, fijn dat u weer kijkt naar…” of we werden al opgeschrikt door ‘gerommel’ aan de kant. Nog net zag ik de sperwer – jawel, de vuilak heeft gewoon zijn moment afgewacht – vanuit de bosjes weer omhoog vliegen, een verschrikte koperwiek achterlatend. Gelukkig, hij had misgegrepen.

Toch jammer dat we dat niet op film hebben.
Het had de uitzending wat extra Gefladder gegeven ;-)

 

In 2012