Natuurmomenten

Voorjaarsexcursie Heemtuin Sloterpark

april 2011
Op vrijdag 1 april werd vanuit de Gemeente Amsterdam met als vertrekpunt NME centrum de Drijfsijs, een excursie georganiseerd met als thema: vroege voorjaarsbloeiers.
Aangezien ik nog niet eerder met zo’n excursie meegegaan was en ik inmiddels tijdens mijn wandelingen geregeld leuk contact heb met opzichter – onze begeleider – William, besloot ik dit keer mee te gaan. Vriendin Els bleek er ook wel voor te porren.

We verdwenen de heemtuin in om daar door William e.e.a. uitgelegd te krijgen en al snel werd het een dolle boel (ja sorry, ik denk van alles hardop en lachen doe ik ook hardop en er gaat óók altijd wat mis).

We bleven ook staan bij een lid van de Lookfamilie: William liet ons aan een blaadje van deze eetbare plant ruiken – het rook naar knoflook. Buurman Jaques die ook met de excursie mee was, was zo dapper om op de uitnodiging in te gaan om erop te kauwen (of hij het ook doorgeslikt had, weet ik niet).
Naaah… het was alsof hij net bij de plaatselijke shoarmaboer vandaan kwam. WAT-EEN-STANK kwam er uit zijn mond! Een hele bak knoflooksaus was er niets bij. Je zal maar net een spannende date voor de avond gepland hebben.

Tijdens de wandeling bleek de derde dame in ons gezelschap een loep op zak te hebben. Die scheen zij altíjd op zak te hebben.

Mevrouw Roos met haar ‘derde oog’

Na de excursie stonden we nog even stil bij wat inmiddels geweest was en William schudde enigszins verwonderd, maar glimlachend zijn hoofd: “Nou, dit was wel een heel bijzondere excursie, anders dan anders. We hebben wel héél veel gelachen; dat heeft natuurlijk niet echt iets met bloemen te maken.”

“Maar William, humor is toch zeker een bloem op zich!”