Natuurmomenten

Vrijdagmiddagborrel

september 2016
Wetende dat de vrijdagmiddagborrel om 17.00 uur zou beginnen, besloot muis een uurtje eerder te komen. Toen hij op heterdaad betrapt werd, bleek hij de borrelhapjes al achter zijn kiezen te hebben, de slimmerik. Zelfs die onschuldige blik in zijn ogen kon hem niet meer vrijpleiten.

De kantine was voor de gelegenheid opgefleurd met de gele zonnehoed

Muis geniet van hapje in voederhuis, gezellig met de gele zonnehoed in bloei.

Na een hapje ook een drankje
Muis had de smaak te pakken en na die korte onderbreking, borrelde hij gewoon verder. Niet meer stiekem, want hij was toch al gezien, dus gewoon vol in zicht aan de bar. Uit het raam kijkend vanaf de bovenverdieping, zag ik hem de ene na de andere slok achterover slaan.

Tja muis, nú vind je het allemaal nog lekker, maar wacht maar tot je je straks weer misselijk gezopen hebt. Dan piep je wel anders!

Muis geniet van drankje uit de minivijver.

Zuip challenge
Muis hoeft gelukkig niet te rijden, dat scheelt een slok op een borrel, maar helemaal geweken is het gevaar niet. Ter afsluiting van de vrijdagmiddagborrel wordt namelijk altijd nog even een wedstrijdje gehouden. Kikkers, groenlingen, roodborsten, slakken, ze doen allemaal mee. De uitdaging is om een rondje over de richel van de minivijver te maken zónder in het water te kukelen.

Ter informatie: muis kan niet zwemmen.

Ook houtduif laat zich niet kennen en is van de partij

Houtduif komt graag uit minivijver zijn slokje halen

Heggenmus en tjiftjaf genieten ook van de vrijdagmiddagborrel

Heggenmus en tjiftjaf bij de minivijver voor de vrijdagmiddagborrel

Groenling heeft duidelijk al te veel op en kijkt niet meer even helder uit zijn ogen. Stevig op z’n pootjes staat hij ook niet echt meer. Zal hij de eerste zijn die aan de zuip challenge ten onder gaat (of ben ik het zelf, die staat te wiebelen met die camera in m’n handen)?

 


 

Er wordt wat afgezopen…