Natuurmomenten

Bloeiende vriendschap

mei 2011
Vriendinnen sinds de middelbare school en als volwassenen toevallig bij elkaar in de buurt komen te wonen. Dat is vooral ook fijn als je veel dezelfde interesses hebt, waaronder… het tuincentrum!

Bo en Mar

Vriendin Bojoura en ik doen geregeld een rondje Tuincentrum Osdorp. Niet alleen vanwege het relaxte sfeertje of vanwege het moois dat er groeit en bloeit, maar ook om er gezellig te lunchen of bij te babbelen bij een glas muntthee met chocolate chip cookies, die gróte, yummm!

Tijdens een van de tuincentrumbezoekjes stond daar tussen de klimplanten opeens een voor mij wel héél bijzondere clematis. Er stond op het kaartje: Clematis Montana ‘Marjorie’. Ik vergaf het de drukker meteen dat hij m’n naam verkeerd gespeld had (een ‘e’ achter de ‘i’, grrr) en gaf mijn naamgenoot enthousiast een plek in de kar.

Thuis in de tuin
Een paar uur later stond ik voldaan in de tuin naar mijn nieuwe aanwinst te kijken. Daarbij viel mijn blik ook op de pioenroos die een kleine week daarvoor al een plekje in de tuin gekregen had. En opeens besefte ik… dat de vriendschap tussen Bojoura en mij een nieuwe fase ingegaan was. Want wat je wellicht nog niet weet: Bojoura betekent pioenroos.

Zo moeten we er binnenkort dus uit gaan zien.
Bo & Mar – nu dus ook vriendinnen in de tuin

Pioenroos - Bojoura
Clematis Montana Marjorie

Bovenstaande foto’s zijn ergens van het internet ‘geplukt’ aangezien de Bojoura’s en de Marjori’s in de tuin nog niet in bloei staan.