Natuurmomenten

Brute buizerd?

april 2022
Roofvogels. Prachtige vogels met een sluwe blik. Misschien woon je wel ergens waar je ze geregeld tegenkomt. Tijdens míjn rondjes door het park, zijn het met name sperwers, haviken en buizerds, die zich laten zien. Zo is het hier in de vroege morgen heel normaal als een buizerd opeens vanuit de bosjes voor je langs scheert, prachtig. En of je dan bang moet zijn voor deze brute rover? Welnee, want zo bruut als je denkt dat hij is, is hij heus niet (altijd).

Boze blik van de brute buizerd? Welnee!

Tijdens het wandelen of hardlopen kom je de buizerd geregeld tegen op het grote grasveld langs de Sloterplas. Dat is een waar wormen walhalla. En dan bedoel ik geen paradijs voor de wormen, maar juist dat het veld vól met wormen zit. Een paradijs voor de vogels dus. Die komen hier dan ook maar wat graag een wormpje plukken. En ja, óók die zogenaamd brute buizerd.

Tijdens het hardlopen – mét m’n camera in de hand – zag ik deze wandelende tuinkabouter gemoedelijk over het veld stappen en hier en daar een wormpje uit de grond trekken. Een heerlijk sullig beeld dat helemaal past bij een ontspannen rondje door het park.

VIDEO