Natuurmomenten

Duif verstoort vredige zondag

mei 2014
Gezellig al dat gefladder buiten. Toch zullen er ook altijd vogels zijn die het niet kunnen laten om ook eens ongevraagd een kijkje bínnen te nemen. Niet slim als je de weg niet kent, weet inmiddels ook die domme duif die Bojoura’s vredige zondag verstoorde.

Bojoura Floor: “Ik zit rustig op de bank met m’n poes op schoot. Dan opeens is er onverwacht en ook zeer ongewenst bezoek. Er vliegt namelijk een duif naar binnen! De poes en ik vliegen van schrik een meter de lucht in. De duif ontdekt zijn fout en na een rondje om de eettafellamp probeert hij de uitgang te vinden, die echter niet zo makkelijk te vinden blijkt als de ingang.

De poes en ik vliegen van schrik
een meter de lucht in

De duif vliegt meerdere keren keihard tegen het raam van de schuifpui, om vervolgens tussen de verwarming en schuifpui naar beneden te glijden. Na een paar seconden bijkomen probeert hij omhoog te fladderen maar dit lukt niet. Nog in shock, pak ik in een helder moment een handdoek, waarmee ik in die kleine ruimte de hevig fladderende duif te pakken probeer te krijgen. Na twee mislukte vangpogingen, waarbij de duif nog een paar keer met een harde ‘pok’ tegen het raam vliegt, lukt het om hem goed te vangen waarna hij vervolgens wegvliegt. Mij achterlatend met een flinke dosis adrenaline en bibberende benen… (dat bibberen geldt overigens ook voor de geschrokken poes). De hor blijft voorlopig dicht!”

Of voortaan een plattegrond op het balkon klaarleggen?

Duif vliegt naar binnen bij Bojoura Floor