Natuurmomenten

Eieren rapen en een lepelaar

maart 2014
Zondagmorgen 16 maart ontdekte ik tijdens het hardlopen tussen alle reigersnesten met jongen weer een eerste lepelaar. Yesss, er is dus grote kans dat die mooie grote witte wezens wederom gaan boombroeden, hoog in de bomen van de reigerkolonie.
Thuisgekomen meldde ik het goede nieuws meteen op Facebook en gooide ik er een mail uit, met de bedoeling om na het douchen meteen nog even te gaan wandelen en foto’s te maken. Echter, schoon en fris bij het reigersbosje aangekomen, was de vogel alweer gevlogen.

Jammerrrr!

Maar het bezoek was niet voor niets. Doordat de reigers druk bezig zijn daar hoog boven onze hoofden, is het weer een gezellig ‘eieren zoeken en rapen’. Weliswaar een beetje anders dan je wellicht gewend bent – want in dit geval zijn de eierschalen leeg – maar niet minder leuk.

Zie hier zo’n interessante eierschaal, waar eerder nog een reiger in gezeten had.

Reigerei - Amsterdam Sloterpark

 

Update augustus: helaas, de lepelaars zijn dit jaar niet meer teruggekomen. Die ene die ik gezien heb, is die dag ook nog door anderen gezien, maar daar is het bij gebleven. Waarschijnlijk kwam hij alleen maar even checken of het nog steeds zo’n fijne plek was om te broeden, om uiteindelijk tot de conclusie te komen dat het hem te druk was met al die reigers. Zoiets…? Balen is ’t wel.