Natuurmomenten

Schildpadden kruipen uit derrie

maart 2014
De heemtuin in het Sloterpark vind ik op haar mooist in de herfst en de lente. En de lente heeft in dit geval dan wel een streepje voor, omdat ik dan mijn prehistorische vrienden heb om mee te socializen. Die roodwangschildpadden zijn net als ik vroege vogels en dat schept een band. In de vroege lente zie je ze uit de derrie kruipen, met goede zin in het lentezonnetje…

Marjori in de heemtuin bij de roodwangschildpadden

Ze denken misschien dat ik ze niet zie, maar ha, dat hebben ze dan mooi verkeerd gedacht. Vol aandacht volg ik hoe ze hun weg vinden. Op zoek naar de perfecte boomstam of tak om op te zonnebaden.

Zie je de roodwangschildpad liggen in de derrie?

Moeder en dochter
(dat maak ík dan maar van die grote schildpad met het kleintje dat niet van haar zijde week…)