Flitsende buren, die ijsvogels

maart 2022
Meestal blijft mijn kameraad de camera thuis tijdens het hardlopen. De laatste dagen gaat hij echter gezellig met me mee. Er is namelijk té veel moois te zien, zonde om te laten lopen. Mijn ‘cameraadje’ past gelukkig makkelijk in de hand en is niet te zwaar. Ideaal om tijdens mijn loopje even hier en daar wat te klikken en in ieder geval even stil te houden bij mijn flitsende buren, de ijsvogels. Vooral tijdens de afgelopen mooie lentedagen zaten ze prachtig met hun fel blauw/oranje veren in de zon te schitteren. Niet te missen.

De ijsvogel langs Ruige Riet Sloterpark

Ze vlogen van de ene naar de andere ijsvogelwand. Bij de ene doken ze hun visjes op en bij de andere lieten ze hun visje smakelijk naar binnen glijden.

Het blijft fascinerend, hoe deze vogel over het water scheert.
Aan het einde van onderstaande video zie je de blauwe flits gaan…

Hoewel ik het leuk vind om alledaagse natuurmomenten vast te leggen, gaat het bij mij niet zozeer om het perfecte plaatje. Met een gevangen moment waarmee ik een anekdote kan aanvullen, ben ik tevreden. Dan ga ik ook graag weer door. Neemt niet weg, dat het boeiend is om de echte (hobby)fotografen bezig te zien. Zoals Sabine, die ik ontmoette bij de ijsvogels. Prachtige beelden heb ik op haar camera voorbij zien komen en zij liet zien waar zij op Instagram te vinden is. Ik zou zeggen: ga eens bij haar langs!

Sabine Welman op Instagram

Instagram natuurfotograaf Sabine Welman