Natuurmomenten

Flitsende buren, die ijsvogels

maart 2022
Meestal blijft mijn kameraad de camera thuis tijdens het hardlopen. De laatste dagen gaat hij echter gezellig met me mee. Er is namelijk té veel moois te zien, zonde om te laten lopen. M’n ‘cameraadje’ past gelukkig makkelijk in de hand en is niet te zwaar. Ideaal om tijdens mijn loopje hier en daar wat beeld te schieten. In ieder geval even bij mijn flitsende buren, de ijsvogels. Vooral tijdens de afgelopen mooie lentedagen zaten ze prachtig met hun fel blauw/oranje veren in de zon te schitteren. Niet te missen.

De ijsvogel langs Ruige Riet Sloterpark

Ze vlogen van de ene naar de andere ijsvogelwand. Bij de ene wand doken ze hun visjes op en bij de andere lieten ze hun visje smakelijk naar binnen glijden.

Het blijft fascinerend, hoe deze vogel over het water scheert.
Aan het einde van onderstaande video zie je de blauwe flits gaan…

Hoewel het mijzelf eerder gaat om de beleving van het moment en niet zozeer om het perfecte plaatje, is het wel altijd boeiend om de échte (hobby)fotografen bezig te zien. Zoals Sabine, die ik ontmoette bij de ijsvogels. Prachtige beelden heb ik op haar camera voorbij zien komen en zij liet zien waar zij op Instagram te vinden is. Ik zou zeggen: ga eens bij haar langs!

Sabine Welman op Instagram

Instagram natuurfotograaf Sabine Welman