Natuurmomenten

IJsvogel in Sloterpark Amsterdam

november 2014
Wanneer je gek bent op ijs en ook op vogels dan kan een ijsvogel natuurlijk niet uitblijven. Laatst kreeg ik er een toegestuurd van Mo van Mokum.

Vogels in het Sloterpark
Er zijn opvallend veel soorten vogels in het Sloterpark. Van ooievaars tot koperwieken tot reigers, lepelaars en meer. Geregeld zie je dan ook mensen verwonderd om zich heen kijken. Of om met twee Engelse toeristen te spreken die een nacht doorgehaald hadden: “It’s like a fucking zoo here!” (Een paar jaar geleden kwam ik deze twee mannen hardlopend voorbij tijdens een vroege ochtendloop. Altijd wanneer ik aan hun omschrijving ‘met Schots dialect’ terugdenk, moet ik weer glimlachen.)

De ijsvogel
Mo kom ik in het park vaak met zijn honden en spiegelreflexcamera tegen en bij onze laatste ontmoeting liet hij weten een ijsvogel gespot te hebben. Zie hier het resultaat. Zeer goed gelukt, kunnen we toch wel zeggen!

IJsvogel in het Sloterpark - Mo van Mokum

Ik ben benieuwd of dit ‘ijsje’ binnenkort ook binnen míjn gezichtsveld zal vallen. Ik kijk ernaar uit!