Natuurmomenten

In het zonnetje gezet

Met dank aan
Vivara Natuurbeschermingsproducten

augustus 2012
Dat Gefladder groot fan is van Vivara zal inmiddels geen geheim meer zijn; Vivara komt altijd wel in een of andere anekdote voorbij fladderen. Niet zo gek, want de vogels in de tuin hebben een snavel voor kwaliteit en komen dan ook graag voor een gezond én lekker hapje langs. Verzot zijn ze op de gehakte zonnebloemkernen, die het hele jaar door in onze tuin te verkrijgen zijn, en nóg uitzinniger raken ze van de pindablokken die ik in de herfst en winter voor ze ophang. Reken maar dat ze het verschil kennen tussen het ene en het andere merk. Hoezo verwend?

Blije bij

De wilde bij
Ter kennismaking heeft Vivara Gefladder de nieuwe mini-insectenhuizen geschonken. Leuk dat ze zijn! Geef de Bee, Buzz of Bumble een fijn beschut plekje en help daarmee o.a. de wilde bij aan een prettige schuilplaats, waarin ook naar wens eitjes gelegd kunnen worden. Sowieso voor jong en oud een interessant proces om te volgen.

Bee, Buzz & Bumble

Vivara Bee insectenhuisje
Vivara Buzz insectenhuisje
Vivara Bumble insectenhuisje

De wilde bijen, die alleen leven en daarom ook wel solitaire bijen genoemd worden, hebben het erg moeilijk en kunnen onze hulp goed gebruiken. En mocht je je afvragen waaróm je deze gezellige zoemers zou willen helpen? Zij zorgen voor de bestuiving van onze bloemen/planten/fruitbomen! Met andere woorden: zonder bijen, geen leven.

Ook andere insecten – kevers, spinnen – kunnen gebruik maken van de huisjes. Zíj zijn dan weer nuttig om ongedierte zoals luizen te bestrijden.

In 't zonnetje gezet

In ’t zonnetje
De insectenhuisjes zijn ook geschikt om een ander blij mee te maken. Zo zijn Sarah Cornel (Corry Arink) én haar assistente, hond Saar, al jaren foto’s makend te vinden in en om het Sloterpark. Vier keer per jaar – de vier seizoenen – laat Sarah tijdens een diapresentatie in NME Centrum de Drijfsijs anderen van haar foto’s meegenieten. Voor Gefladder reden om haar in het zonnetje te zetten met een Bumble insectenhuis. En eh Sarah, wanneer je dan een mooie foto weet te maken van een dankbare zoemer, dan zien we dat natuurlijk graag!

Sarah Cornel en haar hond Saartje met de Bumble in de Gefladder tuin

Sarah Cornel en Saartje met de Bumble