Natuurmomenten

MOES bij Hotel Buiten

Aan de Sloterplas

september 2012
Huh?
Dat was mijn eerste reactie bij het lezen van het mailtje dat een paar weken geleden in mijn mailbox zat.
Een bericht van Mark Jansen van ‘eet- en drinklokaal’ MOES.
Zowel Mark als MOES was mij onbekend en Hotel Buiten? Aan de Sloterplas? Wat voor hotel dan, hadden we opeens een hotel? Ik snapte er helemaal niets van, maar wilde er zeker meer van weten.

Hotel Buiten – Amsterdam Nieuw-West
Tja, en zo kwam ik er dus achter dat we aan de Sloterplas zowaar een nieuw plekje hebben voor een hapje, een drankje of gewoon een zitje.
Naast een houten keet (voor bij slecht weer), bestaat Hotel Buiten uit een lange houten eettafel met even lange banken aan weerszijden. De tafel en banken staan buiten, dus ook als Hotel Buiten dicht is, is het open en kun je hier even bijkomen van een wandeling of bijkletsen met vriend of vriendin (maar iets te eten of te drinken zul je dan zelf mee moeten nemen).

Omdat ik nog steeds zoiets had van ‘waar dan?’ besloot ik er zelf even heen te fietsen om een beter beeld van het geheel te krijgen. O is het híer, dacht ik. Genietend van het prachtige uitzicht over de Sloterplas. Zoals Nice Nieuw-West het zegt: Nice!

Hotel Buiten, aan de Sloterplas in Amsterdam Nieuw-West

Meatless Mondays – Sloterplas
Maar goed, het mailtje dat ik gekregen had, ging over MOES.
Er stond dat MOES bij Hotel Buiten op elke 2e, 3e en 4e maandag in augustus en september voor € 22,50 per persoon een drie gangen vegetarisch menu zou verzorgen. Een menu waarvan een deel van de kruiden uit de eigen moestuin aan de Prins Hendrikkade komt.

Zin om aan te schuiven? Het kan nog!

* MOES Meatless Mondays
* Hotel Buiten, Sloterplas, tussen Noorderhof en het Sloterparkbad
* 10, 17, 24 september, 18.00 – 21.00 uur
* Eindpunt tram 7 en 14 of met de auto gratis parkeren bij het Sloterparkbad
* Reserveer direct: reserveren@totmoes.nl
* Of heb je nog vragen?: info@totmoes.nl

MOES – Amsterdam Centrum
Met de email was mijn nieuwsgierigheid gewekt, helemaal nadat ik de website “Tot MOES!” had bekeken en daar een zeker artistiek sfeertje proefde.
Aangezien ik nog niet wist of het me wel zou lukken om op een maandagavond naar zo’n Meatless Monday te gaan, besloot ik om dan in ieder geval de Prins Hendrikkade te bezoeken. Dan kon ik ook meteen kennis maken met Mark Jansen en een kijkje nemen in de binnentuin van het pand.

Eet- en drinklokaal MOES, Prins Hendrikkade 142 sous

Vorige week was het zover en wandelden vriendin Els en ik vanaf het Centraal Station naar het ons nog onbekende ‘eet- en drinklokaal’ op de Prins Hendrikkade 142 sous.

De binnentuin van MOES - Els helpt een handje
De binnentuin van MOES

Het uitstapje bleek een goede zet, want na een prettige kennismaking waarbij Els Mark nog even hielp bij zijn zoektocht naar rijpe tomaten, hebben we ontspannen in de ‘stiltetuin’ genoten van de entourage én een heerlijke lunch (maar geloof me vooral niet op m’n woord, want het is veel leuker om het zelf uit te gaan vinden!).

De Appel Arts Centre

Aanvullende informatie: Mensen die gek zijn op appelmoes kunnen vóór hun bezoekje aan MOES, ook even aankloppen bij het erboven gevestigde
De Appel Arts Centre. Erná is natuurlijk ook mogelijk, alleen krijg je dan een moesappel en dat is toch net even anders (maar niet minder lekker, dus je zit altijd goed).