Natuurmomenten

Nest pimpelmezen in luchtgat

mei 2010
Aan de voorkant van het huis, wilde een koolmezenkoppel een nestje maken. Dit werd echter verhinderd door de pimpelmezen, die een verdieping hoger een woning op het oog hadden. Blijkbaar hadden ze geen zin in benedenburen. Waar het volgens mij meestal de koolmezen zijn die het van de pimpelmezen winnen, gingen de pimps vol de strijd aan. Al vechtend bevonden zij zich aan de voet van mijn boompje, hilarisch.

De koolmezen waren uit de voortuin verjaagd en de pimpelmezen werkten hun plan verder uit. Zij gebruikten geen nestkastje om te baren, maar… een luchtgat dat in mijn slaapkamer uitkomt. Mijn slaapkamer fungeert sinds kort dus als kraamkamer!

Pimpelmees maakt nest in roostergat
Pimpelmees maakt nest in roostergat van slaapkamer / kraamkamer pimpelmeesjes

Tja, en nu maar duimen dat het allemaal goed zal gaan. Sinds de nakomelingen van de koolmezen zijn overleden, ben ik super bezorgd. Maar goed, tot nu toe hoor ik de kleintjes nog steeds piepen en zijn pa en ma pimpelmees de hele dag druk bezig met de catering.

To be continued…