Natuurmomenten

Kakelwitte zwanen

maart 2017
Een van de fijne dingen van het voorjaar is voor mij toch wel, dat het weer vroeg licht is en daarna ook steeds later donker wordt. Dit houdt niet alleen in dat ik als vroege vogel weer lekker vroeg kan gaan hardlopen of wandelen, maar ook dat er ná het werk nog een wandelingetje gemaakt kan worden. Als vrouw ga je natuurlijk niet zo snel in je eentje een donker park in, dus met het licht terug, kan mooi m’n natuurlijke ritme weer opgepakt worden.

After work walk

De witte was
Thuiskomen, omkleden, makkelijke stappers aan en een blokkie om maken. Even m’n hoofd legen, wat vandaag zeker wel zou lukken, want er stond flink wat wind. Letterlijk uitwaaien dus. Voor de wandeling kon beginnen, werd vlak bij huis echter eerst even stilgehouden bij twee zwanen die druk met de was bezig waren.

Toen ik na zo’n 40 minuten wandelen over de witte fietsbrug terugliep en bijna bij huis was, zag ik de twee kakelwitte zwanen onder me door de andere kant op zwemmen. Op de plek waar de zwanen eerder hun wasje gedaan hadden, lag een kakelwitte veer op me te wachten. Zo zie je maar: een wandeling levert altijd wat op!

VIDEO