Natuurmomenten

Sprookjes uit 1001 nacht

augustus 2010
Indien je soms mocht denken dat ik de enige ben die haar irritante tuinduif een naam gegeven heeft – Herman – dan kan ik toch met enige trots melden dat mijn vriendin Wendy hetzelfde gedaan blijkt te hebben. Wendy’s irritante tuinduif is een Turkse tortel. Een duif die met enige regelmaat met één oog bij haar naar binnen gluurt. Dan is er natuurlijk maar één conclusie te trekken hè? Het is een man.

Zelf ben ik altijd blij met die Turkse tortels; ik vind ze zo mooi en sierlijk. In mijn beleving zijn het dan ook allemaal vrouwtjes met mooie exotische namen: prinses Yasmine, Soraya, Rania etc.

De tortels in de winter

Turkse tortels met exotische namen...?

Niet dat ik nu per se op een tuin vol hangduiven zit te wachten hoor, maar als het dan toch moet, dan maar Turkse tortels, bij mij zijn ze welkom.
Maar bij Wendy dus niet. Wendy is bepaald niet te spreken over haar met één oog kijkende viezerik. Zij heeft hem dan ook zeker geen naam gegeven die bij Prinses Yasmine past, zoals bijvoorbeeld Aladdin. Nee, de Turkse tortel van Wendy moet het doen met de naam… Mehmet.