Natuurmomenten

Witte kwikstaartjes aan Sloterplas

april 2017
Vorig jaar in het Sloterpark zag ik dit vogeltje voor ’t eerst. Daarna niet meer, tót deze lente. Eerst zaten de kwikstaartjes vlak bij huis, bij manege Geuzenveld. Hé, hier zitten ze ook, constateerde ik toen met een grote glimlach. En opeens… was er vaker wit/zwart te zien. Meestal langs de Sloterplas. Zo ook laatst, toen ik tijdens een wandeling m’n camera bij me had.

Zodra de kwikstaartjes doorhadden dat ik ze niet voorbij liep, maar stil bleef staan, vlogen ze snel vanaf het grasveld hoog de boom in. Mijn kleine camera ging er al inzoomend achteraan.

Witte kwikstaartjes in een boom langs de Sloterplas

Witte kwikstaartjes hoog in een boom langs de Sloterplas

Witte kwikstaartjes hoog in een boom langs de Sloterplas

VIDEO
De witte kwikstaartjes met beweging en geluid

 

April 2016