Natuurmomenten

Anemoon ondergaat metamorfose

oktober 2016
Van voorgaande jaren kan ik me eigenlijk helemaal niet (meer) herinneren dat de anemoon een metamorfose ondergaat. Heel verrassend dan ook, dat mijn roze schoonheid aan het begin van de herfst opeens witte pluizige bollen met donkere pitjes kreeg. Ondanks het verschil in kleur, doen ze denken aan een aardbei!

Pluizige bol met pitjes van anemoon doet denken aan aardbei

Roze bloemen van herfstanemoon veranderen in witte pluizige bollen

Anemoon in de herfst
De roze anemoon die bij ons in de tuin staat, wordt een herfstanemoon genoemd. Ik heb dit altijd maar raar gevonden, aangezien de beste plant tijdens de gehele zomer vol met roze bloemen heeft staan stralen. De plant is erg in trek bij verschillende soorten bijen en vlinders. Dit jaar vielen mij dus opeens de witte bollen op, die waren ontstaan uit enkele uitgebloeide knoppen.

Een interessante transformatie hoor, van roze bloem tot pluizenbol

Roze bloemen van herfstanemoon veranderen in witte pluizige bollen

Natuurlijke verrassingen
En zo kun je in de natuur wel vaker spontaan verrast worden. Zo herinner ik me nog een ander vreemd geval in de tuin. Je zou het kunnen noemen een ehm…

  • De roze anemoon toen ze nog roze was: bij blij