Natuurmomenten

Tuincentrum Osdorp ter ontspanning

oktober 2016
Als vrouw kun je ter ontspanning natuurlijk voor kleren gaan winkelen. Maar wat nu, als je een hekel hebt aan winkelen? Ik ga heus wel winkel in, winkel uit hoor, maar dan het liefst allemaal snel, snel (om er gauw vanaf te zijn; niet echt relaxed). Toch is er één winkel waar ik simpelweg érg blij van word en graag zomaar even tussendoor een ommetje in maak. Een winkel ook, waar ik de tijd volledig kwijt kan raken door getreuzel hier en getreuzel daar, Tuincentrum Osdorp. Het tuincentrum is niet te groot en niet te klein, heeft een fijne lunchroom en een speelruimte voor de kleintjes.

De sfeer van de cactus
Toen m’n kleinzoon laatst mee was, was het niet de speelruimte die hem boeide. Hij bleek net als oma graag even bij de cactussen te blijven dralen!

Best spannend, die prikkers…

Bij de cactussen in Tuincentrum Osdorp

Cactussen en andere woestijnplanten roepen bij mij altijd even de gedachten op aan Calamity Jane die door de woestijn racet. Al vanaf mijn schooltijd hou ik van die filmmusical met Doris Day. Heerlijk voor tijdens een regenachtige middag. Op de bank met een deken en een theetje…


Maar een ommetje dus
Op zomaar een zaterdagochtend werd de dag vroeg begonnen met een uur hardlopen. Tijdens de herfst betekent hardlopen voor mij extra genieten. Lekker fris, aardse geuren (vooral als het een beetje miezert), mooie kleuren en vrolijk gekraak onder de voeten. En om dat ontspannen gevoel nog wat langer voort te laten duren, werd er nog een bezoek aan het tuincentrum aan vastgeplakt.

Vrolijk ontvangst in Tuincentrum Osdorp.
Ik liet me verleiden tot het maken van een herfstselfie.

Bij de pompoenen in Tuincentrum Osdorp

*  *  *

Een week later werd het tuincentrum opnieuw bezocht. Dit keer was vriendin Bo mee en maakten we een tussenstop in de lunchroom om even gezellig bij te babbelen met muntthee.

Fijn hoor, zo’n hangplek in de buurt!