Natuurmomenten

Verzopen…?

Verzopen muis op grasveld

oktober 2016
Je werkt voor een uitvaartonderneming en bent al de hele middag bezig met schrijven over begrafenissen, crematies en wat nog meer voor een nieuwe website. Krijg je opeens een Whatsapp bericht binnen, een berichtje met een… overlijdensmelding! Nou ja zeg.

Het bericht was verstuurd door mijn zoon, die aan de andere kant van het land woont. Dit keer deelde hij geen mooie waarneming van herten, eekhoorns of boommarters met me, maar… een dode muis! En dan vraag je je af hè? Had het diertje te veel gezopen? En was hij toen verzopen?

Zuipen en verzuipen
Weet je nog, die zuip challenge die zich geregeld bij mij in de tuin afspeelt tijdens de vrijdagmiddagborrel? Het is hier nog nooit misgegaan, maar misschien gaat het er daar aan de andere kant van het land wel een stuk ruiger aan toe. En is die muis uit Gelderland, in tegenstelling tot die muis uit Amsterdam, pardoes een vijver in gekukeld.

In ieder geval… muis is niet meer.

Natte dode muis op herfstblad / Foto: Kenny Teijsse

Een uitvaart op een mooi herfstblad.
Dat zou muis vast gewaardeerd hebben.

PS. Vreemde muizen hebben ze daar in Gelderland; die snuit is zo lang. Of lijkt dat maar zo, doordat het diertje zo nat is. Of… ís dit helemaal geen muis?!

 

  • En terwijl ik dit typte, dacht ik: even Google raadplegen. Muis, spitse snuit… Krijg nou wat! Is dit wellicht een spitsmuis?

Hierna kwam ik de spitsmuis vaker tegen en… belandde het diertje in de Gefladder boekenreeks!