Disney,  Natuurmomenten

Mediteren in de tuin

juli 2019
Een zonnige dag en de tuin die je in geuren en kleuren tegemoet lacht. Geen beter moment en geen beter decor voor een heerlijke meditatie. Een momentje voor en met jezelf.

Hier en nu, in de tuin

Even zijn, in het hier en nu. Het klinkt zo vaag, maar is zo simpel. En helend. Meditatie brengt je dicht bij jezelf, helpt je spanning en negatieve emoties loslaten, laadt je op en maakt dat je de gedoetjes (lees: problemen) in je leven weer in het juiste perspectief ziet. Maar… dan moet er natuurlijk geen kat met ándere gedachten om je heen lopen!

Kattenkwaad
Disney geniet ervan om in de tuin te zijn, maar dat gebeurt wel alleen met míj erbij. Als ze ook maar even te lang naar een vogel loert, verpest ik maar al te graag haar feestje. Mediteren met mijn ogen dicht, terwijl zij in de tuin rommelt, lijkt me dan ook geen goed plan. Ik ben er namelijk van overtuigd dat mevrouw haar ‘zijn‘ eer aan zal doen en kattenkwaad uit zal halen. “Even naar binnen dus, Dis!” (En daar was ze niet blij mee.)

In verbinding met de natuur
Met m’n kattenschat binnen, zittend op mijn meditatiekussen en ogen gesloten, kon het genieten beginnen. Want het mooie van buiten mediteren, is dat je al die heerlijke natuurgeluiden hoort. Hier in de tuin betekent dat vrolijk vogelgekwetter uit de omgeving. Mijn ademhaling werd steeds rustiger en mijn lijf zat moeiteloos stil en rechtop. Gedachten kwamen en gingen en zo ook geluiden…

Met een glimlach
Toen de vogels eenmaal doorhadden dat ik bleef zitten waar ik zat, kwamen ze heel vanzelfsprekend de tuin weer in en hoorde ik ze onbezorgd om me heen scharrelen. Ik kon het dan ook niet laten om tijdens het mediteren af en toe met een grote glimlach door m’n wimpers te gluren. Volledig in het hier en nu!